Opleidingspraktijk – Medisch Centrum Zuid – Rijssen
Header afbeelding
Medisch Centrum Zuid
Wijnand Zeeuwstraat 26-004 7462 DE
Rijssen

Opleidingspraktijk

Sinds 2015 werkt onze praktijk samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen als opleidingspraktijk voor co-assistenten en artsen die in de specialisatiefase tot huisarts zijn. Dr. C. Kastenberg is als huisarts-opleider geregistreerd bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten.

Daarnaast zijn er met enige regelmaat stagiaires doktersassistentes werkzaam in de praktijk. Onze praktijk heeft hiervoor een samenwerkingsverband met het ROC Twente en is een erkend Calibris leerbedrijf.

Co-assistenten

Co-assistenten zijn studenten geneeskunde die hun bachelorfase hebben afgerond en zich reeds doctorandus in de geneeskunde mogen noemen. Het vijfde en zesde jaar van hun studie lopen ze stage bij verschillende specialismen in het ziekenhuis en in de huisartsenpraktijk. Het co-schap huisartsgeneeskunde duurt 4 weken. In deze tijd zullen ze vooral meekijken met de huisarts en onder begeleiding kunnen oefenen met consultvoering en lichamelijk onderzoek.

AIOS (huisartsen in opleiding)

AIOS zijn basisartsen die inmiddels hun geneeskunde studie hebben afgerond. Vaak hebben ze al enkele jaren gewerkt op verschillende ziekenhuis afdelingen. Ze zijn vervolgens toegelaten tot de specialisatie huisartsgeneeskunde. De 3-jarige huisartsopleiding bestaat onder andere uit twee afzonderlijke stages in de huisartsenpraktijk die doorgaans elk een jaar duren. Een AIOS is in staat om zelfstandig spreekuur, visites en ingrepen te doen. Dit wel onder supervisie van de huisarts-opleider. Dagelijks houden de AIOS en de opleider een leergesprek waarin patiënten worden besproken en kennis wordt overgedragen.

Video-opnames

Het kan zijn dat de huisarts in opleiding u vraagt of u akkoord gaat met beeldopname van het consult, ten bate van nabespreking met de opleider in het kader van de opleiding.
Het spreekt voor zich dat het u vrij staat een dergelijk verzoek af te wijzen en dat we vertrouwelijk met het beeldmateriaal omgaan.

Uw medewerking wordt gewaardeerd

Bij het maken van een afspraak kan het zijn dat de assistente u een afspraak aanbiedt op het spreekuur van de AIOS. Alleen door veel patiëntencontacten kan een AIOS voldoende ervaring opdoen om uiteindelijk een gekwalificeerd huisarts te worden. Iedere dokter moet het op deze manier leren. Wij stellen uw medewerking hierin erg op prijs.