Spoed – Medisch Centrum Zuid – Rijssen
Header afbeelding
Medisch Centrum Zuid
Wijnand Zeeuwstraat 26-004 7462 DE
Rijssen

Spoed

In acute levensbedreigende situaties bel:    112

Bijvoorbeeld bij ernstige verdenking op een beroerte, hartaanval of zware ongevallen.

Alarmnummer 112

Belt u 112, dan wordt u eerst gevraagd of u de politie, de brandweer of een ambulance nodig heeft en in welke woonplaats u zich bevindt. Bij gezondheidsproblemen wordt u doorverbonden met de Meldkamer Ambulancezorg. De verpleegkundige centralist vraagt u wat er precies aan de hand is en bepaalt of er een ambulance naar u toe word gestuurd. Ook kan hij instructies geven wat u het beste kunt doen totdat de ambulance arriveert. De centralist vraagt uw telefoonnummer voor het geval de ambulancebemanning u niet meteen kan vinden.


In dringende situaties waarbij geen ambulance noodzakelijk is:

Tussen 8:00 en 17:00 uur: bel 0548-512204 en toets 1

Let op: onze spoedlijn wordt uitsluitend gebruikt voor medische spoedgevallen. Indien blijkt dat u voor andere zaken op de spoedlijn belt, zal de assistente u vragen om de verbinding te verbreken.


Tussen 17:00 en 8:00 uur, in het weekend en op feestdagen:

Bel de huisartsenpost (CHPA) in Almelo: 088 – 588 0 588

Voor medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Alle huisartsenpraktijken in Rijssen zijn aangesloten bij de spoedpost in Almelo. Uw eigen huisarts is hier regelmatig werkzaam. Ook voor mensen die gewend zijn om naar het ziekenhuis in Deventer te gaan, geldt dat ze voor huisartsenzorg buiten kantoortijden zijn aangewezen op de spoedpost in Almelo. Mocht blijken dat u moet worden opgenomen in het ziekenhuis, dan zal u alsnog worden doorverwezen naar het Deventer Ziekenhuis.

Gegevensuitwisseling op de huisartsenpost

Er bestaat de mogelijkheid dat de huisarts op de spoedpost uw medisch dossier kan inzien. Hiervoor moet u echter tijdig toestemming hebben gegeven.

Wilt u dat de spoedpost in staat is om uw medisch dossier in te zien, neem dan contact op met onze assistente en zij zal dit regelen voor u.

Meer informatie over gegevensuitwisseling staat op de website van VZVZ.